Väliaika - kahvia ja pullaa!

Otsikko on lainattu Vintiöt -sarjasta - vaikken sitä itse ole katsonut, tuo sanonta on vaan jäänyt elämään niin, että se tulee tokaistua harva se kerta teatteriseuralaiselle väliajan alkaessa.

Mustikkaleivoksia.

Teatterissakäymisen iloihin kuuluvat kulttuurin lisäksi myös hyvän syötävän ja juotavan tuomat ilot. Teatteriravintolasta huolehtii Sodexo, ja toimintaa minulle valotti Jyväskylän teatteriravintolan ja Tietotalon ravintolan ravintolapäällikkö Suvi Mieskonen.

Suvi kertoi, että esitysiltoina valikoimassa on muutama makea ja suolainen vaihtoehto. Teatteriravintolassa on käytössä kuukauden leivos ja makea piirakka. Leivos vaihtelee kuukausittain ja sesongin mukaan. Makea piirakka on leipurin päätettävissä; mitä hän milloinkin haluaa leipoa mm. sesongin ja kauden raaka-aineiden mukaan. Lisäksi valikoimassa ovat näytelmien nimikkoleivokset ja suolaiset syötävät.

Suosituin tuote on ollut alusta asti lohileipä, jota on syksyllä 2016 uudistettu hiukan. Lohileipää Sodexolaiset suosittelevat mielellään. (Ja täytyy sanoa, että se on bloggaajankin - ja parisuhdemiehen - suosikki suolapaloista!)

Suolaisia makupaloja eli lohileipiä, karjalanpiiraikoita ja toinen henkilökohtainen suosikkini,
brie-juutolla ja viikunalla täytetty croisantti.

Suuren näyttämön esityksille on olemassa myös nimikkoleivos ja -juoma. Nämä suunnitellaan näytelmien ennakkotietoihin pohjaten, ja suunnitteluun osallistuva ravintolan väki pääsee myös seuraaman harjoituksia. Näin saaduista ideoista toteutetaan nimikkoleivokset Sodexon leipurin Suvi Kuuselan kanssa. Leivoksista tulee aina useampi vedos ennen kuin lopullinen tuote on valmis myytäväksi. Ansa-musikaalin nimikkoleivoksessa "se juttu" on patukka - leivoksen päällä on pala patukkaa ja musikaalissahan patukkatehdas on hyvin olennainen tapahtumapaikka. Viime kaudella nähdyn Jekyll & Hyde -musikaalin nimikkona oli lakritsi-vaniljaleivos; sen idea lähti hyvästä ja pahasta, valkoisesta ja mustasta - sitten vain sopiva resepti testaukseen ja sovellettavaksi.

Ansa-musikaalin nimikko eli minttusuklaaleivos.

Valtaosa tuotteista tehdään muutenkin itse. Aivan kaupunginteatterin vieressä sijaitsee Sodexo Tietotalon ravintola; Tietotalo ja teatteri pelaavat vahvasti yhteen ja leivonnaiset valmistetaan alusta asti itse Tietotalolla. Tietotalon keittiömestari on myös koulutukseltaan leipuri-kondiittori, ja hän osaa loihtia mitä maukkaimpia leivoksia.

Väliaikatarjoilun voi varata myös ennakkoon - ja se onkin hyvin kätevää, sillä silloin säästyy jonottamiselta väliajalla ja istumapaikka pöydän ääressä on valmiina, tilaus katettuna pöytään. Pöydän numero ilmoitetaan aina asiakkaalle. Varauksen voi tehdä vaikkapa vain yhdellekin hengelle - ei siis tarvitse olla kyse ryhmästä - eikä varauksista myöskään tule lisämaksua tiskiltä ostamiseen verrattuna. Sodexolla on käytössä nettikauppa, josta tuotteet voi varata ja maksaa pankkitunnuksilla. Nettikaupan tilaukset tulee tehdä 48 tuntia ennen esitystä. Ennakkovaraukset voi tehdä myös puhelimitse klo 8.00 – 16.00 arkisin numerossa (014) 615 775. Lämpiö klo 16.00 alkaen esityspäivinä p. 050 361 4002. Varauksen voi tehdä myös suoraan tiskiltä ennen esityksen alkua.

Pieniä palasia pieneen makeannälkään.

Istumapaikkoja lämpiössä on noin 150. Kaupunginteatterin lämpiö on varattavissa myös yksityistilaisuuksia varten, ja tällöin Sodexo toteuttaa erilaisiin tapahtumiin yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellut tarjoilut.

Sodexon nettikauppa (linkki).

Sodexon työntekijöitä työnsä - ja herkkujen - äärellä.
Oikealla etualalla toinen nimikko eli Kauas pilvet karkaavat -näytelmän suklaa-päärynä-leivos
- onneksi leivoksen "pilvet" pysyvät mukana eivätkä karkaa. ;)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ja nyt:
FANFAAREJA! 
TÄTTÄRÄÄ!

Tämä oli tämän blogini sadas (!) julkaistu postaus. Blogihan alkoi lokakuulta 2015, ja kesällä oli tietysti kesätauko, joten hyvin on juttua riittänyt. Ensi alkuun postaukset keräsivät semmoiset 100-300 lukijaa per juttu (välillä jäätiin alle sadan). Nykyään lukijoita jokaiselle julkaisulle on vähintään 400-500, enimmillään reilusti yli 1000, vaihdellen tuolla välillä tietysti aiheesta riippuen.

TOP-3 luetuimmat julkaisut koko ajalta ovat olleet

Kauas pilvet karkaavat (ensi-ilta) - 1240 lukukertaa
Papin perhe (ensi-ilta) - 1140 lukukertaa
Täti ja minä (ensi-ilta) - 1020 lukukertaa
(Kaikissa nimi on myös linkki ko. juttuun.)
Yhteensä lukukertoja blogissa on tähän mennessä ollut reilut 43800.Kiitos kaikille - ja jatketaan! ;DKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)