Esirippu aukeaa - kevät 2019

Tiistaina Esirippu aukeaa -tapahtumassa saatiin jälleen hyvä läpileikkaus siitä, mitä Jyväskylän kaupunginteatterissa on kevätkaudella tarjolla - sekä kurkistus syksyynkin. Näytelmät esiteltiin eloisasti haastatteluiden, kohtauspätkien ja trailereiden avulla. Tilaisuuden avasi teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen ja juontajana sekä haastattelijoina toimivat teatterikuraattori Antti Niskanen sekä markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi. Musiikkisäestyksestä vastasi kapellimestari Jari Puhakka.

Teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen avasi tilaisuuden.
Vasemmassa laidassa kapellimestari Jari Puhakka.

Sydänmaa-draamasta nähtiin kuorolaulukohtaus sekä maistiainen perhedraamaa. Haastateltavina olivat ohjaaja Jarno Kuosa sekä taiteellisen lopputyönsä näytelmässä tekevä näyttelijäopiskelija Anni Pesonen (Teak).

Sydänmaa: kuorokohtaus.
Sydänmaa: Antti Niskasen (vas.) ja Jouni Huhtaniemen (oik.) haastateltavana ohjaaja Jarno Kuosa.

Supernaiivi-näytelmästä kertoi ohjaaja Johanna Sorjonen. Aaro Vuotila ja Jouni Salo esittivät yhden kohtauksen - tarkkaavaiset blogin lukijat huomaavat, että tämä on nyt kolmas kerta kun tästä samasta kohtauksesta on kuva blogissa!

Supernaiivi: haastattelussa ohjaaja Johanna Sorjonen.
Supernaiivi: Jouni Salo ja Aaro Vuotila kohtauksessa.

Miehen kylkiluu -näytelmä edusti Paavo Honkimäki, joka toimii Teatteri Eurooppa Neljässä. En ole miestä koskaan tavannut, mutta kylläpä hän antoi loistavan ensivaikutelman! Paavo kertoi prosessista sekä siitä, miten on pikkupojasta asti haaveillut pääsevänsä näyttelemään juuri tälle lavalle.

Miehen kylkiluu: haastattelussa Paavo Honkimäki.

Paluun tekevä Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä -monologi esiteltiin trailerin ja Jorma Böökin esittämän avauskohtauksen voimin. Jorma Böök on myös kevään viimeisessä teatteritiistaissa kertomassa työstään.

Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä: Jorma Böök kohtauksessa.

MC175 - Minna Canthin liike ja liekki on esitys, joka tehty taiteellisena yhteistyönä Tanssiteatteri Krampin kanssa. Esityksestä haastateltavana oli dramatisoija Marjo Airisniemi. Saara Jokiaho luki Minna Canthin voimallisen kirjeen, jossa Minna kertoi elämästään sekä siitä, miten huonosti yhteiskunta naisia elämään valmentaa. Ajatuksia herättävä oli myös tekstinä nähty vastaus Minnalle, jossa käsiteltiin nyky-yhteiskunnan tasa-arvokysymyksiä.

MC175: Saara Jokiaho eläytyy Minna Canthin kirjeeseen.

Näyttelijä Hannu Rantala oli paikalla kertomassa Luuseri-monologista ja siitä, millaisen vastaanoton se on saanut. Lisäksi Hannu kertoi koulukiusaamisenvastaisesta #kukaaneiooluuseri -kamppanjasta. Näimme myös kolmen minuutin tiivistevideon eräästä näytelmän kouluvierailusta.

Luuseri: näyttelijä Hannu Rantala kertoo monologista.
Ja #kukaaneiooluuseri

Hair-musikaalista kuultiin Piia Mannisenmäen esittävä kappale Vakaumukseni, sekä nähtiin traileri.

Hair: Piia Mannisenmäki laulaa, muu porukka ihastelee.

Päivänsäteet -komediasta Jouni Salo ja Jukka-Pekka Mikkonen esittivät kohtauksen. Näytelmästä nähtiin myös aivan uunituore - samana päivänä valmistunut! - traileri.

Päivänsäteet: Jouni Salo ja Jukka-Pekka Mikkonen kohtauksessa.

Kevään(kin) ohjelmistoon kuuluvat myös vierailuesitykset, suositut sunnuntaikonsertit sekä toistuva ilmaistapahtuma Teatteritiistai.

Kevään 2019 vierailut.
Kevään 2019 keikat ja konsertit.
Kevään 2019 Teatteritiistait.

Tällä kertaa Esirippu aukeaa -tapahtumassa kerrottiin jo nyt näin tammikuussa myös tulevan syksyn ohjelmistosta. Syksyllä ensi-iltansa saa musikaali Phantom - Pariisin oopperan kummitus - tämä tieto herätti ihastunutta kohinaa yleisössä. Toinen suuren näyttämön syksyn ensi-ilta on komedia Tämä on ryöstö! Lisäksi myöhemmin syyskaudella suurelle näyttämölle tulee lasten ja koko perheen musiikkinäytelmä Ella ja Paterock.

Silmäys syksyn ensi-iltoihin.

Illan päätteeksi esiteltiin vielä perinteinen Glamour&Glam -tapahtuma, jossa tällä kertaa teemana on Glamour&Glam goes Hollywood. Sen hengissä Henri Halkola lauloi kappaleen Eye of the Tiger kapellimestari Jari Puhakan säestyksellä, ja lopussa koko esiintyjäkaarti liittyi ilonpitoon lavalle.

Glamour&Glam goes Hollywood - ja porukka on mukana!

Kaikki ohjelmiston lisätiedot, päivämäärät ym tärkeät asiat löytyvät Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilta (linkki).

Ja vielä lopuksi muistutus teille, jotka olitte paikalla: tapahtuman pääsylipulla saa tammikuun ajan Jyväskylän kaupunginteatterin omiin tuotantoihin liput puoleen hintaan normihinnasta laskettuna! (Ei koske vierailuja eikä konsertteja.) Max kax lippua per ostaja. Ja lippuja siis voi ostaa koko kevään näytöksiin - katsomisen ajankohta ei rajoitu pelkästään tammikuulle. Ja jos et ollut paikalla ja nyt harmittaa, niin tule ihmeessä jatkossa - Esirippu aukeaa -tapahtumia järjestetään kahdesti vuodessa, aina näytöskauden alussa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)