Esirippu aukeaa - kevät 2018

Jyväskylän kaupunginteatteri avasi jälleen esirippunsa - Esirippu aukeaa -tapahtumassa esiteltiin kevään ohjelmistoa katkelmien, musiikin, haastatteluiden ja trailereiden avulla. Tapahtuma kiinnosti selvästi - suuren näyttämön katsomo oli varsin täynnä. Illan avasi itseoikeutetusti teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen puheellaan. Varsinaisena seremoniamestarina toimi markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi.

Ensimmäisenä näytelmänä esiteltiin 17.2. suurelle näyttämölle ensi-iltaan tuleva Kun isoisä Suomeen hiihti. Jouni haastatteli ohjaaja Tommi Auvista, ja sen jälkeen nähtiin vauhdikas musiikkinumero - itse asiassa sama, josta kirjoitin kun olin viime vuoden puolella seuraamassa harkkoja. Jouni haastatteli myös vierailijat Arja Korisevan, Ari-Kyösti Sepon ja Juho Rantosen. Kaikki kiittelivät hyvää vastaanottoa teatteriin ja kehuivat sen lämmintä henkeä. Arja tuntui olevan erityisen innoissaan tästä vierailustaan. Ja kun moni on kuulema kysynyt lippuja varatessaan "sellaista näytöstä, jossa Arja Koriseva varmasti on" niin kerrottakoon tässäkin, että Arja on ihan joka näytöksessä. Vaikka Veeroja on kaksi, niin se ei tarkoita että eri näytöksissä olisi eri esiintyjät - vaan sitä, että Arja esittää nuorta Veeraa ja Anneli Karppinen vanhempaa Veeraa.

Vasemmalta Juho Rantanen, Ari-Kyösti Seppo
sekä Jouni Huhtaniemi haastattelemassa Arja Korisevaa.

Toinen kevään ensi-ilta on jo aiemmin eli 7.2. pienellä näyttämöllä nähtävä Mielipuolen päiväkirja. Tämän näytelmän esittely oli aivan loistavasti erilainen! Ensin ohjaaja Seppo Honkonen selitti Jounin haastattelussa, että näyttelijöitä ei voi päästää pieneltä näyttämöltä pois, kun ne ovat nyt niin hyvässä tilassa siellä. Sitten hieman mielipuolisen oloisia hahmoja kuitenkin karkasi lavalle - osa ihmiskunnan edustajia, osa jotain muuta. Jälkeenpäin kuulin katsojien ihastelevan, että "ai se onkin tämmöinen nykyaikaistettu versio!" Kyllä, kyllä se on. Riemukkaita samaistumiskohteita tarjolla nykyajan työelämän pyörryttämälle ihmiselle... :D

Ohjaaja Seppo Honkonen yrittää poistaa lavalta villiintyneen Putkosen (Jukka-Pekka Mikkonen)
ja palauttaa hänet pienelle harjoittelemaan Mielipuolta.
Kaikenlaista sitä ohjaajana joutuukin tekemään.

Kolmantena uutuutena esiteltiin 20.3. pienellä näyttämöllä ensi-iltaan tuleva Luuseri. Koulukiusaamisesta kertova monologi on kaupunginteatterissa näyttelijänä toimivan Miikka Tuomisen esikoisohjaus, ja siinä näyttelee näyttelijä-yleisötyöntekijä Hannu Rantala. Työryhmä kertoi toteutuksesta monipuolisesti. Esitystä voi myös tilata kouluille.


Keväällä jatkavat, jo aiemmin ensi-iltaan tulleet näytelmät esiteltiin toki myös. Onnensirpaleista nähtiin katkelma ja kuultiin esitykseen kuuluva Miljoonasateen kappale Siruja.

"Tähdet tulee, tähdet menee polkujaan
kaikki niitä tuijottaa ja koittaa tavoittaa
on tähdensiru kätkettynä jokaiseen levottomaan sydämeen"
~ Heikki Salo ~

Kolmesta sisaresta Hanna Liinoja esitti Olgan koskettavan monologin, joka avaa toisen puoliajan. Tätä olen ihaillut esityksissäkin, ja jälleen se oli pysäyttävä.

Olgan (Hanna Liinoja) monologi.

Peter Panista Kapteeni Koukku (Henri Halkola) esitti filosofisen laulunsa, ja sen jälkeen Jouni haastatteli Saara Jokiahoa siitä, millaista on tehdä Peterin roolia.

Kapteeni Koukun pieni filosofinen laulu.
Roolissa Henri Halkola.

Täti ja minä esiteltiin lyhyesti myös. Alunperinhän sen piti pyöriä vain kevätkaudella 2017, mutta niin se vaan jatkoi myös viime syksynä ja tänä keväänä. Nyt Jouni kertoi, että on erittäin epätodennäköistä että sitä nähtäisiin enää ensi syksynä. Muutamiin näytöksiin tälle keväälle on vielä lippuja saatavana - hopihopi jos aiotte tämän nähdä!

Myös vierailut ja konsertit käytiin läpi, samoin kuin muuta toimintaa kuten yleisötyö, teatteritiistait, lasten ja nuorten teatterileirit... Näistä kaikista löytyy infoa kaupunginteatterin sivuilta. Loppunumerona - ennen kahvia ja pullaa - kuultiin vielä kappale näytelmästä Kun isoisä Suomeen hiihti, solistina Arja Koriseva. Kahvijonossa kuuluikin innostunutta jutustelua siitä, mitkä kaikki kevään esitykset "nyt ainakin" on nähtävä, ja etenkin hyvän tarjouksen myötä lippukassallakin kävi kuhina.

Musiikkia näytelmästä Kun isoisä Suomeen hiihti,
solistina Arja Koriseva.


Jutun kuvat otettu teatterin erityisluvalla tätä blogia varten.

...ja tästä Jyväskylän kaupunginteatterin sivuille tutkailemaan asioita jotka herättivät kiinnostuksen (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)