Läpi länsipuolen tarinan

Viime viikon maanantaina West Side Story -musikaalista oli vuorossa 2. valmistava harjoitus. Ennen harjoituksen alkua valokuvaaja Jiri Halttunen ottaa bändin ryhmäkuvaa ja kannustaa "jaksaa hymyillä, ei hyydy!" Bändin mentyä monttuunsa sieltä alkaa kuulua hiljaisia säveliä ja virittelyä. Tänä päivänä Jiri on muutenkin ottanut tekijäkuvia sekä kuvaa harjoituksessa pressikuvia. Hän on aiemmin käynyt katsomassa läpimenon, jotta osaa ennakoida hyviä kuvaushetkiä ja -paikkoja.

Kaikki klassiset elementit: nuori nainen, nuorukainen, parveke ja kuutamo.
Kuva: Jiri Halttunen

Porukka on täydessä tällingissä pukuinen, kampauksineen ja meikkeineen. Samoin lava on täydessä tällingissä; lavastuksen lisäksi mukaan ovat tulleet valaistus ja projisoinnit, joilla näkymä muuttuu entistä elävämmäksi. Kun harjoitus on aika aloittaa, valot pimenevät ja ääniraidalta alkaa kuulua suurkaupungin katuhälyä.

Jets-jengiläisiä.
Kuva: Jiri Halttunen

Edellisen kerran olen ollut Westiksen harkoissa kolmisen viikkoa sitten. Tuolloin vuorossa oli ensimmäisen puoliajan läpäri - silloinkin tekemisessä oli paljon hyvää, mutta onhan esitys kehittynyt huimasti sen jälkeen sekä visuaalisesti että muuten. Näyttelijöiden esiintyminen on hioutunut ja nyt mukana on koko bändi, joten musiikki kuulostaa upealta. Musikaali on kerrassaan komeaa katsottavaa ja kuunneltavaa, esitys on sekä hauska että koskettava. Tarkemmin kirjoitan siitä sitten ensi-illan jälkeen, kun se on kokonaan valmis yleisön nähtäväksi.

Sharks-jengin naisia.
Kuva: Jiri Halttunen

Läpimenon jälkeen ohjaaja Snoopi Sirén antaa lyhyen palautteen. Tämä oli kuulema paras veto tähän mennessä! Hän kertoo muutaman yleisluonteinen asian, joihin vielä pitää panostaa, ja lupaa tarkemman palautteen seuraavana päivänä. Myös koreografi Ari Numminen antaa lyhyen, samansuuntaisen palautteen kuin Snoopi.

Tämä jutun julkaisupäivänä ensi-iltaan on himpan vajaa viikko - sitä innokkaasti odotellessa!

West Side Storyn ensi-ilta Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 5. syyskuuta 2020. (Linkki teatterin sivuille.)

Otetaan työryhmän yhteiskuva: kuinka monta tekijää tarvitaan valmistamaan yksi musikaali? Eivätkä tässä kuvassa vielä ole läheskään kaikki! Kuvassa ovat esiintyjät, esityksessä toimivan tekniikan porukka, muusikot, ohjaaja, koreografi, puku-, valaistus- ja lavastussuunnittelijat ym, mutta tietysti tekijöihin kuuluu myös mm. ompelimon, verstaan, tarpeiston, markkinoinnin ja hallinnon väkeä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)