Sinkkukaraåke (ensi-ilta)

Sinkkukaraåke on iloinen ja hyväntuulinen iltama. Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä eilen ensi-iltansa sai sinkku-Mairen ja Tuiren (just kihlautunut) emännöimä tapahtuma. Mairea esittää Taina Reponen ja Tuirea Hegy Tuusvuori. Alussa etenkin Taina ja samoin Hegy ilmaisivat valtavaa iloa ja kiitollisuutta siitä, että pääsevät tekemään esitystä elävien ihmisten edessä ja kanssa.

Vasemmalla Hegy Tuusvuori (Tuire), oikealla Taina Reponen (Maire).
Kuva: Jouni Huhtaniemi

Esitykseen kuuluu Mairen ja Tuiren jutustelua sekä yksinelämisestä että parisuhteesta, niin hyvistä kuin huonoistakin puolista - ennen kaikkea niin, että kaveri kuuntelee ja ilmaisee kuulevansa. Illan mittaan kuultiin myös muutama runo, joista huikein oli kiihtyvällä tahdilla moninaisia naisia kuvaileva.

Sinkkukaraåkessa isossa osassa on myös yleisö. Aluksi hieman verrytellään että saadaan jännitystä pois. Halukkaat pääsevät laulamaan karaokea - Maire ja Tuire laulavat myös itse. Eikä tarvitse pelätä, ketään ei tietenkään pakoteta, mutta ainakin ensi-illassa laulajia ilmaantui mukavasti niin, että ilta oikein hujahti loppuunsa. Yleisö oli iloisesti mukana, aploodeerasi innokkaasti laulajille ja osa lähti tanssimaankin.

Sinkkukaraåkesta on jäljellä vielä kaksi esitystä, 11. ja 12. marraskuuta. Sinkkukaraåke Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)