Harjoitellaan elämisen juhlaa

Pääsin katsomaan musiikillisen Elämä on juhla -esityksen kolmatta valmistavaa harjoitusta reilua viikkoa ennen ensi-iltaa. Kyseessä on Anssi Valtosen ohjaama teos, jossa esiintyvät Anneli Karppinen, Maija Andersson, Taina Reponen, Markus Virtanen sekä kapellimestari Jari Puhakka, joka säestää kappaleet pianolla.

Koskettimissa Jari Puhakka, solistina Anneli Karppinen,
tanssimassa Markus Virtanen ja Maija Andersson.

Esitys tuntui jo varsin valmiilta, vaikka toki siinä hiomistakin vielä on. Musiikkikattaus on monipuolinen. Ison osan kappaleista tunnistin; joitakin rakkaimpia olen kuunnellut niin että osaan alkuperäisesitykset ulkoa. Jokunen minulle tuntematonkin oli mukana. Esityksessä on toki myös vahva visuaalinen anti. Eikä draamallisuuttakaan ole unohdettu, teatterin ammattilaiset kun asialla ovat.

Kaunis visuaalinen elementti; "elävät taulut".

Esiintyjien keskinäistä kemiaa oli ilo seurata. Osa esitetyistä tuntemuksista oli tietysti harjoiteltuja, koska tunneskaala on laaja, mutta erityisesti yhteinen viihtyminen ja ilo näyttäytyivät hyvin aitoina. Meitä oli katsomossa kaikkiaan neljä henkilöä, joten oli hyvää tilaa eläytyä musiikkiin ja istumajammailla mukana, sekä toisaalta huokaista vapaasti liikutuksesta.

Anneli Karppinen ja Jari Puhakka.

Tässä vaiheessa ei esityksestä sen enempää - kirjoitan sitten kun se on valmiina yleisölle esitettäväksi. Mutta antoisa teos tämä on, taidolla esitettyine kappaleineen jotka herättävät monenlaisia tuntemuksia.

Elämä on juhla Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilla (linkki). Ensi-ilta pienellä näyttämöllä lauantaina 5.10. klo 15.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)