Pete Poskiparta - Mentalisti 3.0

Jyväskylän kaupunginteatterissa vieraili hiljattain mentalisti Pete Poskiparta Mentalisti 3.0 -kiertueensa merkeissä. Poskiparta on esiintyessään oivallinen sekoitus helposti lähestyttävää naapuria ja toisaalta maailmanmiestä, joka on sekä saanut oppia että esiintynyt monessa maassa.

Show'nsa tempuista Poskiparta tekee toki osan yksin esiintyen, mutta mielellään hän käyttää paljon myös yleisön joukosta poimittuja avustajia. Mentalismin olennainen idea onkin siinä, että syntyy vaikutelma, että mentalisti pystyy lukemaan ajatuksia ja aistimaan jopa asioita, joita avustaja itsekään ei tiedä. Erittäin tärkeä osa esitystä on kyky lukea ihmisten sanatonta viestintää - silloinkin kun he haluavat peittää jotain. Ihmistenlukutaitoa osoittaa varmasti myös se, että Poskiparta sai poimittua lavalle sellaiset avustajat, joille äkillinen esiintyminen ei tuntunut olevan kovin paha rasti.

Kuva: Suvi Kukka Kärkkäinen

Myös huumori on olennainen ja luonteva osa esitystä, ja yleisö nauroikin moneen otteeseen ilahtuneena. Ja kyllähän tässä monta kertaa sai olla ymmyrkäisenä. Poskiparta on kokenut ja taitava esiintyjä, joka pitää yleisön huomion ja mielenkiinnon herkeämättä yllä. Poskiparran temput ovat toiminnaltaan pienimuotoisia (mentalismiin eivät kuulukaan näyttävät, suureelliset eleet) mutta hämmästyttäviä yhtä kaikki.

En tiedä kuinka hyvin katsomon takaosassa pysyttiin hommassa mukana, mutta ainakin etuosassa kortit ynnä muut välineet näkyivät niin, että saattoi omin silmin todistaa ihmeellisyyksiä.

Parituntinen show oli kerrassaan viihdyttävä. Aika kului kuin siivillä ja mitään muuta ei kyllä tullut mietittyä. Tai kuten seurassani ollut parisuhdemies totesi: "Ihan huippu! Ja ihan tosi raivostuttavaa!" Mies kun oli aivan pistoksissa pitkän aikaa pohtiessaan, miten ihmeessä nämä oikein tehtiin.

* * * * * *

Jyväskylän kaupunginteatterin kevään vierailuesitykset teatterin nettisivuilla (linkki).
Kaikkien liput ovat jo myynnissä!

Keväällä tarjolla
 • La Bohéme
 • Kiviä taskussa
 • Chicago-musikaalikonsertti
 • Harmony Sisters
 • Red Nose Company: Babylon
 • Niskavuoren Heta
 • Virkaneidin menopaussi
 • Rakasta minut vahvaksi
 • Glamour & Glam Euroviisutunnelmissa
 • Kepeä elämäni


Kommentit

 1. Sama kuin miehelläsi: ihmeellistä ja ihanaa, MUTTA myös hermot menee, kun ei tajua. Yhtä Peten temppua mietin vuoden ennen kuin tajusin, miten se tehdään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)