Esirippu aukeaa - kevät 2020

Teatterilla järjestettiin jälleen alkanutta kevätkautta esittelevä tilaisuus Esirippu aukeaa. Suuren näyttämön katsomo vaikutti olevan melko lailla täysi - tämä tilaisuus selvästi kiinnosti yleisöä.

Ensimmäisenä esiteltiin suurelle näyttämölle 15.2. ensi-iltaan tuleva Tavat ja toiveet. Ohjaaja Johanna Freundlich kertoi näytelmästä, minkä jälkeen siitä nähtiin pari kohtausta. Jo näiden kohtausten perusteella syntyi vaikutelma humoristisesta ja kiinnostavasta esityksestä! Kyseessähän on Suomen kantaesitys, eli tätä näytelmää ei Suomessa ole koskaan ennen esitetty. Näytelmä pohjautuu Jane Austenin kesken jääneeseen romaaniin. Englannissa sitä on esitetty nimellä The Watsons, ja se on saanut huippuarvostelut.

Illan juontajat Antti Niskanen ja Jouni Huhtaniemi keskellään
Tavat ja toiveet -ohjaaja Johanna Freundlich.
Katkelma näytelmästä Tavat ja toiveet.
HUOM. puvustus ei ole tässä esillä; näyttelijöillä on "harjoituskolttuja" ja omia vaatteita.
Myös lavastus on vasta suuntaa-antava.

Pienelle näyttämölle 6.2. ensi-iltaan tulevaa Kohtauksia eräästä avioliitosta -näytelmää esitteli ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen. Sen jälkeen näytelmästä nähtiin kohtaus. Vaikka kohtauksen tilanne roolihahmoille oli varmasti kiperä, toteutus on sellainen, että yleisö myös naurahteli monessa kohtaa - luulen, että eniten kyse on siitä, että tuollaiset parisuhdetilanteet ovat monille tunnistettavia. Itse olen käynyt aiemmin ko. näytelmän harjoituksissa (linkki juttuun), ja se näyttäytyy hyvin kiinnostavana. Henri Halkola ja Hegy Tuusvuori laittavat itsensä todella likoon tunnemylläkässä.

Illan juontajat Antti Niskanen ja Jouni Huhtaniemi keskellään
Kohtauksia eräästä avioliitosta -ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen.
Kohtaus näytelmästä Kohtauksia eräästä avioliitosta.
Näytelmää esitetään pienellä näyttämöllä, ja suurelle näyttämölle oli tuotu vain pieni osa lavaste-elementeistä.

Toki myös syksyltä keväälle jatkavat näytelmät esiteltiin. Pienellä näyttämöllä jatkaa ihana, tunnelmallinen musiikki-iltama Elämä on juhla. Tosin siihen haluavien kannattaa toimia erityisen tomerasti; näytöksiä on jäljellä enää kolme, ja niistä yksi on tällä hetkellä loppuunvarattu! Peruutuspaikkoja voi toki kärkkyä myös - kannattaa kysyä lippumyymälästä. Elämä on juhla -esityksestä nähtiin maistiaisena kerrassaan mainio Remu Aaltosen kappale Täysikuu, jossa solistina on Anneli Karppinen - mutta rytmiryhmä varastaa kyllä huomion keskinäisellä kamppailullaan.

Elämä on juhla -esityksen säestää kapellimestari Jari Puhakka.
Tässä solistina Anneli Karppinen.

Suurella näyttämöllä jatkaa äärimmäisen vauhdikas, hulvaton komedia Tämä on ryöstö!, josta nähtiin pikkuinen maistiainen sekä traileri. Tämä on ryöstö! -näytelmästä on jäljellä kuusi esitystä - sen esityskausi päättyy 28.3. Vielä ehtii!

Ote näytelmästä Tämä on ryöstö!

Suurella näyttämöllä pyörii myös lasten ja koko perheen musiikkinäytelmä Ella ja Paterock, josta nähtiin energisen iloinen musiikkinumero ja videoklippi. Ella ja Paterock on ohjelmistossa 9.5. saakka.

Ella ja paterock -porukka vauhdissa.

Suuren näyttämön huima suosikki on syyskaudella jatkuvasti lähes täyteen myynyt musikaali Phantom - Pariisin oopperan kummitus. Phantomia edusti kohtaus, jossa päähenkilö Christine (Saara Jokiaho) tapaa oopperan omistajan (Henri Halkola) sekä diiva Carlottan (Tytti Vänskä) - joka on mitä herkullisin henkilöhahmo! Kohtauksessa kuultiin myös Christinen soololaulu. Musikaalin esityksissä Christinen roolissa vuorottelevat Saara Jokiaho ja Johanna Isokoski. Phantomin tammikuun esitykset ovat varsin myytyjä, mutta helmikuusta alkaen on paremmin tilaa. Liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Phantom on ohjelmistossa 9.5. saakka.

Katkelma musikaalista Phantom - Pariisin oopperan kummitus.

Seuraavaksi luotiin katsaus kevään monipuolisiin vierailuihin, keikkoihin sekä yleisötyöhön. Vappuaattona 30.4. on vuorossa Jyväskylän kaupunginteatterin, Jyväskylän Sinfonian ja Keski-Suomen Tanssin Keskuksen yhteissatsaus Glamour&Glam - tänä keväänä ollaan Euroviisutunnelmissa.

Kevään 2020 vierailut ja yhteistyöt.
Kevään 2020 keikat.
Kevään 2020 yleisötyön esittelyä. Lisätietoja teatterin sivuilta.

Myös ensi syksyn 2020 ohjelmistoa käytiin läpi. Ensi syksyn musikaali on West Side Story - tämä tieto tuntui herättävän yleisössä hyvin kiinnostunutta kohinaa. West Side Storyn ensi-ilta on 5.9. Seuraava suuren näyttämön ensi-ilta on heti 11.9.; Mikko Roihan ohjaama useamman teatterin yhteistyö Kultainen vasikka. Keväällä 2019 lavanostinrikon vuoksi valitettavasti esittämättä jäänyt Sydänmaa saadaan myös syksyllä ohjelmistoon, ensi-ilta 3.10. Loppuvuodesta (28.11.) ensi-iltansa saa vielä Lumikuningatar. Pienelle näyttämölle heti kauden alussa (2.9.) ensi-iltaan tulee hyvin sympaattiselta vaikuttava näytelmä Korjaamo, ja kuukautta myöhemmin (1.10.) ihmissuhdedraama Vuoriston kaunotar. Syksyn tarjonta tulee myyntiin maaliskuun puolivälin jälkeen - seuraa ilmoittelua!

West Side Story -työryhmää videoklipillä.

Esirippu aukeaa -tilaisuuden päätti Euroviisutunnelmissa Pekka Hiltusen esittämä Kirkan Euroviisuhitti Hengaillaan. Lavalle mukaan saapuivat kaikki illan esiintyjät.

Lopuksi Hengailtiin Euroviisutunnelmissa.

Kuvat blogia varten otettu teatterin erityisluvalla.

Jyväskylän kaupunginteatterin kevään ohjelmisto löytyy teatterin sivuilta (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)