Luottamuksella läpi

Pääsin katsomaan Luotto-komedian 3. valmistavaa harjoitusta. Meitä oli työryhmän lisäksi läsnä neljä katsojaa sekä teatterinjohtaja Marietta Kunnas. Ennen läpivedon alkua ohjaaja Anssi Valtonen toivotti meidät tervetulleeksi ja totesi, että on arvokasta että olemme paikalla, sillä komedia syntyy täydelliseksi vasta yleisön läsnäolon myötä.

Viimeksihän Luoton harjoituksia seuratessani näin vain ensimmäisen puoliajan, joten silloin jäi aikalailla kutkuttelemaan miten koko hommassa käy. Nyt tiedän, vaan en tietenkään kerro! Kannattaa katsoa itse.

 Jukka-Pekka Mikkonen (vas.) ja Hannu Lintukoski.
Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hyvin valmiilta teos kuitenkin vaikuttaa kun ensi-iltaan on kahdeksan päivää aikaa. Esitys on tiivis, siinä on intensiteettiä, vauhdikkuuden tason nousua ja laskua, liioittelua tilanteisiin sopien - ja tietenkin huumoria. Näyttelijöillä eli Hannu Lintukoskella ja Jukka-Pekka Mikkosella on selkeästi hyvä yhteys toisiinsa roolihahmoissaan. Edelliseen näkemääni harjoitukseen verrattuna mukana ovat nyt myös äänet ja elävämmät valot. Samoin lavasteita on täydennetty ja näyttelijät ovat täysissä roolivaatteissaan ja -meikeissään.

Siinä missä yleisö on kaivannut pääsyä teatteriin, on teatterin väki kaivannut päästä teoksiaan esittämään. He ovat kovasti iloisia meistä neljästä, jotka olemme kuulema "ensimmäiset oikeat ihmiset sitten viime marraskuun" - silloinhan Lintukoski ja Mikkonen esittivät yhdessä Korjaamo-näytelmää, joka sekin oli Valtosen ohjaama. Esityskausi päättyi silloin marraskuuhun syystä, jonka kaikki tietävät. Nyt sekä tekijöiden että teatterikävijöiden keskuudessa odotetaan ilolla ja asiaankuuluvalla jännityksellä esityskauden alkua.

Tarkemmin Luotosta kirjoitan sitten ensi-illan jälkeen.

Jukka-Pekka Mikkonen (vas.) ja Hannu Lintukoski.
Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Luoton ensi-ilta Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä keskiviikkona 1. syyskuuta 2021. Luotto teatterin sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)