Kaiken kansan juhlailtamat

Jyväskylän kaupunginteatteri täyttää 60 vuotta, ja yksi juhlatapahtumista oli keskiviikkona suurella näyttämöllä ja lämpiössä vietetty Kaiken kansan juhlailtamat. Tilaisuus oli teatterilaisten yhteisesti ideoima, ja ideoiden pohjalta näyttelijä Paavo Honkimäki suunnitteli tapahtuman rungon sekä toimi ohjaajana.

Iltamien ensimmäinen osuus oli suurella näyttämöllä esitetty monipuolinen ohjelma. Juontajana toimi Paavo Honkimäki, ja osallistumassa olivat kaikki talon näyttelijät sekä muutama vierailija. Kuvien myötä palasia ohjelmasta - kaikkea en valitettavasti saanut dokumentoitua.

Ilta alkoi potpurilla, jossa käytiin läpi vuosikymmenien ilmiöitä 60-luvulta alkaen 2020-luvulle saakka.

"Teatterinjohta Marietta" (Piia Mannisenmäki) "Hannu Karpon" (Jukka-Pekka Mikkonen) haastateltavana. Karpo oli niin kiva että lahjoitti teatterin remonttirahastoon sata markkaa!

Onko hän Teräsmies? Onko hän enkeli? Ei, hän on Miko Petteri Jaakkola! Näimme "dokumenttifilmin" hänen ensimmäisestä työpäivästään, ja katso - hän laskeutui keskuuteemme!

Sahan soidessa haikeasti Jouni Salon käsissä Hannu Lintukoski liikehti suorastaan runollisesti - eli selätti paininukkea minkä kerkesi!

Näytelmä jonka haluaisimme nähdä! "Armin" (Saara Jokiaho) ja "Dannyn" (Markus Virtanen) romanttinen hetki päättyi karmivasti tyrannosauruksen hyökkäykseen...
...vaan kuinkas sitten kävikään?!

Nauhapojat! Kaunista liikettä, upeita miehiä - tai siis poikia!
Nauhapojat! Koska heistä ei vaan voi olla liikaa kuvia. <3

Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen on Jyväskylän kaupunginteatterin kaikkien aikojen menestynein esitys. Ensi-ilta oli syyskuussa 1988, sitä esitettiin kolmen vuoden ajan yhteensä yli 200 kertaa, ja sen näki yli 100 000 katsojaa. Muistoja siitä esittivät soittaen ja laulaen Jouni Innilä, Kari Kantonen ja Seppo Niemi, tanssimassa Hanna Liinoja. Kaikki neljä ovat musikaalin alkuperäisiä esiintyjiä.

Loppukiitoksista ihan koko rivi ei mahtunut kuvaan. Lopussa myös jaettiin Muusa-palkinto Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteosta. Tällä kertaa ei ollut yleisöäänestystä, vaan raati päätti myöntää palkinnon koko teatterin väelle!

Näyttämöllä nähdyn ohjelman jälkeen oli tanssit lämpiössä. Bändinä Ulmanen ja Uudestisyntyneet - kaikki talon omia monipuolisesti taitavia esiintyjiä. Tässä solistina Hegy Tuusvuori.

Letkis sai iltamayleisön hyppelemään!

"Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain." Tässä rinnakkain Paavo Honkimäki ja Anneli Karppinen.

Yleisö tanssi innokkaasti. Taustalla näkyy myös teatterin henkilökunnan kuvia uudistetussa kokoelmassa.

Illan viimeinen solisti Hannu Lintukoski ja Roadrunner.

Kaiken kansan juhlailtamat oli oikein onnistunut, hauska hyvänmielen tapahtuma. Iso kiitos kaikille tekijöille!

Sydänlämpimät onnittelut 60-vuotiaalle Jyväskylän kaupunginteatterille!
Tämä teatteri on ollut osa minunkin elämääni liki 40 vuotta; naurattanut, liikuttanut, koskettanut, antanut ajattelemisen aihetta. Kiitos siitä kaikesta - ja kaikkea hyvää jatkoon!
Rakkaudella, Satu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)