FORK on Tour 2.0

Jyväskylän kaupunginteatterin kevään viimeisessä sunnuntaikonsertissa esiintyi FORK. Nelihenkinen (Anna Asunta, Mia Hafrén, Kasper Ramström ja Jonte Ramsten) a cappella -yhtye laulaa covereita vaikka mistä - ja tekee sen taidolla sekä huumorin höystämänä. Minulle FORK oli uusi tuttavuus, eivätkä he kuulema aiemmin ole Jyväskylässä konsertoineet. Yleisöä oli tuvan täydeltä, joten esitys kyllä kiinnosti.

Kuva: FORKin Facebook-sivu

Kappaleiden tyylit olivat hyvin vaihtelevia, ja niitä kuultiin pääasiassa englanniksi, mutta myös suomeksi ja ruotsiksi. Välispiikit kirvoittivat monet naurut - jututkin kuultiin enimmäkseen englanniksi, kuulema siksi että se kuulostaa paremmalta kuin suomeksi puhuttuna. Laulajat ovat erittäin taitavia, ja tyyli kuin tyyli taittuu hienosti. Bändin viidentenä jäsenenä voidaan kuulema pitää miksaajaa ja kuudentena valomiestä - myös visuaalinen anti olikin hienoa katsottavaa valoineen. Tunnelmat vaihtelivat riehakkaasta herkkään, hauskasta koskettavaan, räiskyvästä intensiiviseen.

Kuva: FORKin Facebook-sivu

Illan settiin kuului muun muassa kasarihitti You're My Heart, You're My Soul jonka aikana solisti Kasper kiipeili katsomoon, Nuori ja kaunis, hilpeyttä herättänyttä Lady Gagaa jossa Jonte heittäytyi pidäkkeettömästi solistina... Disco-medleyssä yleisöä kannustettiin seisomaan ja tanssimaan, Euroviisu-medleyssä kuultiin ainakin Sata salamaa sekä Hengaillaan. Viimeisenä vetona räiskyivät  sekoitelmana Taivas lyö tulta ja Over the hills and far away - miten kahta kappaletta voikin laulaa paitsi vuorotellen, myös päällekkäin niin, että tulos kuulostaa oikeasti hyvältä, ei yhtään sotkuiselta! Omaksi ja seuranani olleen parisuhdemiehen suosikiksi nousi toisen puoliajan avannut Led Zeppelin Immigrant Song. Kyllä tätä kelpasi kuunnella ja katsoa!


* * * * * *

Teatterin kevät on jo hyvin lopuillaan, mutta syyskausi 2019 on jo pitkälti tarjolla. Syksyn sunnuntaikeikatkin on julkaistu, ja liput myynnissä:
  • Jarkko Martikainen 15.9.
  • Topmost 22.9.
  • Love Her Madly 13.10.
  • Samuli Putro: Isä, poika ja pyhät naiset 20.10.
  • Eino Grön 80-vuotisjuhlakonsertti 27.10.
  • Ruuskanen Railio Klubi: Maria Lund – Kuudella kielellä 10.11.
  • Jaakko Laitinen & Väärä raha, Wimme & Rinne 24.11.

Keikat Jyväskylän kaupunginteatterissa (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)