Ei hyvästi vaan näkemiin, Jorma Böök

Tänä sunnuntaina on historiallinen, haikea hetki: näyttelijä Jorma Böök esiintyy viimeisen kerran näytelmässä Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä, ja sen jälkeen vietetään Jorman eläkkeellejäämisjuhlia. Jorma on Jyväskylän kaupunginteatterin pitkäaikainen näyttelijä, jonka yli 40-vuotinen ura Jyväskylän kaupunginteatterissa on sisältänyt 131 ensi-iltaa, lukuisia rooleja ja muutaman ohjaustyön. Tänä keväänä Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko -ehdokasraati myönsi Jormalle elämäntyöpalkinnon.

Jorma Böök omana itsenään.
Kuva: Jiri Halttunen

Bloggaajan urani ensimmäisessä isossa haastattelujutussa Ruttu ja Jorma - elämän verran teatteria (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) kirjoitin Jormasta, hänen työstään ja pitkästä urastaan näyttelijänä. Haastattelussa Jorma tiivisti näyttelijäntyön hienouden siihen, miten "saa elää monta elämää, olla kaikkea". Näytteleminen on elämisen leikkiä, leikkiä tosissaan.

Mutta eivät nämä onneksi lopulliset hyvästit ole. Sydänmaa-näytelmä peruuntui tältä keväältä suuren näyttämön lavanostinrikon vuoksi, mutta se on tulossa ohjelmistoon keväällä 2020 - ja siinä vierailevana näyttelijänä nähdään Jorma Böök. Siis näkemiin!

Jorma Böök Sydänmaa-näytelmässä isoisänä.
Kuva: Jiri Halttunen

Kiitos ja onnittelut Jormalle hienosta urasta sekä
lukuisista elämyksistä ilosta liikutukseen.
Antoisia eläkepäiviä!


Tämä juttu on kevätkauden viimeinen postaus blogiin. Iso kiitos kaikille, jotka olette olleet jollain lailla mukana - niin teatterin väelle, yleisölle kuin lukijoillekin. Syksyllä jatketaan taas kohti uusia elämyksiä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)