Diivat - läpimeno

Edellisessä Diivat-jutussani (linkki) kerroin Diivojen harjoituksesta, jota olin seuraamassa. Nyt on vuorossa läpimeno, ja on mielenkiintoista nähdä, miten nuo aiemmin hiotut kohtaukset istuvat kokonaisuuteen ja miltä ne nyt näyttävät.

Kyseessä on 2. valmistava harjoitus, ja ensi-iltaan on aikaa hieman vajaat kaksi viikkoa. Esitys mennään kokonaisuudessaan läpi, ohjaaja Ola Tuominen ei keskeytä etenemistä kertaakaan. Muutaman kerran tarvitaan vähäsen kuiskaajan apua, mutta kaiken kaikkiaan teksti on hyvin hallussa. Harjoituksessa pidetään tauko siinä missä näytelmässä on väliaika - kuten Ola kuuluttaa ammattimaisella spiikkeriäänellään. Esityksen jälkeen ohjaaja ja näyttelijät juttelevat hetken, mutta Ola sanoo antavansa varsinaisen palautteen vasta seuraavana päivänä, että asioita voidaan sitten ryhtyä työstämään saman tien.

Viimeksi harjoituksissa ollessani lavastus oli vielä keskeneräinen ja näyttelijät olivat omissa vaatteissaan. Kontrasti tähän kertaan on vahva! Lavastus on komea ja miellyttävä katsella. Myös puvustus on kaunis, ja 50-luvun vaatteet ovat ilo silmälle. Valaistus ja äänimaailma tuovat esitykseen ihmeesti eloa verrattuna aiempaan harjoituskertaan. Tätä on aina hienoa katsoa; kuinka näytelmä todella herää henkiin paitsi tietysti näyttelijöiden, myös muiden eri alojen ammattilaisten yhteistyön voimin!

Hyvät naiset ja herrat - ladies and gentlemen!
Mutta kuka on kuka? ;)
Kuva: Jiri Halttunen

Läpimenoa on hauska seurata - paitsi että näytelmä itsessään on hauska, harjoituksessa sattuu muutamia kömmähdyksiä jotka herättävät hilpeyttä niin lavalla kuin katsomossakin. Mutta minkäs sille voi jos onnistuu pudottamaan kaverin sohvalta ja seuraava lavalle saapuva näyttelijä tuijottaa tilannetta ihan aidon hölmistyneenä! Vaikka näyttelijät itsekin hetken tirskuvat näille tapahtumille, rytmi ei katoa vaan esitys kulkee eteenpäin, repliikit lausutaan kohdilleen, tapahtumat etenevät ja hyvin pian ilmeetkin ovat taas täysin esityksen mukaiset. Ammattilaiset asialla.

Tämä pirskahtelevan aurinkoinen hymy kuuluu näytelmään!
Antti Niskanen (Jack), Saara Jokiaho (Audrey) ja Joni Leponiemi (Leo).
Kuva: Jiri Halttunen

Seuraava Diivat-juttu tuleekin sitten ensi-illasta, joka on perjantaina 4.11. Silloin kerron esityksestäkin kunnolla, en pelkästään tapahtumien kulusta. Enskaria odotellessa!

Diivat Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilla (linkki)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)