Jussi and the Boys

Viime sunnuntaina Jyväskylän kaupunginteatterilla sunnuntaikonsertoi Jussi and the Boys eli laulu/basso Jussi Raittinen, kitara/laulu Jari Metsberg, kitara/laulu Tuomas Metsberg sekä rummut/laulu Rudy Ryynänen. Ohjelmiston kappaleista suurin osa oli tuttuja jo vuosien takaa - kaikista en tosin tiennyt, että ne ovat nimenomaan tämän bändin tuotantoa. Etenkin vanhemmasta tuotannosta löytyy paljon covereita, jotka tuntuivat nytkin sytyttävän yleisöä. Itse odotin erityisesti Beatles-covereita, ja niitä edustamassa kuultiin Kaikki rakkauteni (eli All My Loving). Kaunis nainen -kappale sai yleisön taputtamaan innokkaasti mukana. Laulu Vanhan liiton mies, kertomus ikääntyvästä muusikosta, sopi ikääntyvän miehen laulettavaksi loistavasti - Jussi viittasi tähän itsekin.

Edessä Jussi Raittinen (laulu/basso).
Takana vasemmalta "pojat" Jari Metsberg (kitara/laulu), Rudy Ryynänen (rummut/laulu)
sekä Tuomas Metsberg (kitara/laulu).
Kuva: Pasi Rytkönen

Jussi kertoili myös tarinoita kappaleiden takaa; mihin viittaa Johnny B. Goodin suomennos Tommie B. Goode. Ja miten velipoika Eeron suhde oli kovilla koiran vuoksi - tästä kertoo kappale Liisan koira (Liisan nimi tosin on muutettu). Lähestyvään jouluun - ja myynnissä olevaan joululevyyn - viittasi kappale On joulupukki aika rock'n'roll.

Bändi soitti myös pari toivekappaletta; Ei aika mennyt koskaan palaa soitettiin kuulema siksi, että eräs rouvashenkilö olu sitä kovasti toivonut - eikä pääse tansseihin, vaikka yleensä tämä on ollut ohjelmistossa enemmän tanssikeikoilla. Myös Tutti Frutti oli toivekappale.

Jussi totesi, että tämä on "jo" toinen keikka näillä lauteilla - edellinen oli kuulema vuonna -85, jolloin velipoika Eerokin oli vielä mukana. Kaiken kaikkiaan illan mittaan kuultiin kantria, rautalankaa, rokkia... Viimeisenä encorena yleisöä ilahdutti Kesäduuniblues.

Liput Jussi Raittisen nimmaroimina.

Molempien Metsbergien kitarataituruutta oli ilo kuulla. Tuomas Matsbergin laulamassa, rekkamiehestä kertovassa kappaleessa kuultiin kitarasooloja vuoronperään, kuin dialogina konsanaan. Kuten seurana ollut parisuhdemies konsertin jälkeen totesi: "näissä kitaramiehissä olisi kapasiteettia vaikka mihin; enimmäkseen taisivat soittaa melko pintakaasulla". Syvempää osaamista kuultiin myös instrumentaalikappaleessa. Rumpali Rudy Ryynäsen soitto oli myös nautittavaa. Ja tietenkin Jussi Raittinen otti lavan haltuun luontevasti, rautaisella kokemuksella.

* * * * * *

Ensi vuodelle tähän mennessä tiedossa ovat sunnuntaikonsertit
  • Yhdessä 40v. - Eija Ahvo, Susanna Haavisto ja Esa Helasvuo 17.2.2019 klo 17
  • Miljoonasade: Karkumorsian-konsertti 17.3.2019 klo 18 
  • Semmarit 31.3.2019 klo 18 
  • Tapiola Big Band feat. Mari Palo - Diiva Svengaa! 7.4.2019 klo 18
  • FORK on Tour 2.0 5.5.2019 klo 18

Konsertit, muut vierailut ja yhteistyöt Jyväskylän kaupunginteatterin sivulla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)