Miljoonasade: Karkumorsian-konsertti

Viime sunnuntaina Jyväskylän kaupunginteatterin konsertissa esiintyjänä oli Miljoonasade. Minulle bändi on rakas aikojen takaa. Livenä olen Miljoonasadetta nauttinut mm. Ruisrockissa, Ostarin helmessä, Topparissa - riittävän ikäiset jyväskyläläiset varmasti muistavat kaksi viimeksi mainittua paikkaa. Edellisestä Miljoonasateen keikastani on runsaasti aikaa, mutta nyt oli ihana nähdä bändi hyvässä vedossa.


Alussa soi Lapsuuden sankarille -teema radioäänineen, ja lavalle asteli hahmo kuin suoraan avaruudesta. Heikki Salo tuumasikin, että on aina halunnut päästä Jyväskylän kaupunginteatterin suurelle näyttämölle mehiläistarhaajan puvussa.

Juri, sinäkö...?

Illan setti koostui niin vanhoista kuin uusistakin kappaleista. Vanhatkin oli sovitettu uudestaan, ja voi pojat että kuulosti hienolta! Bändin sointi ja Salon laulu olivat kertakaikkiaan nautittavia! Erityiskiitos täytyy antaa myös tekniikan puolelle - äänimaailma oli kerrassaan taidokkaasti miksattu ja valaistus tunnelmallinen.


Konsertin varsinaisesti avasi kappale Rakkaus on lihaa, josta oikeastaan vasta nyt oivalsin miten hienoja sävelkulkuja siinä onkaan. Juuri tässä on uusien sovitusten mahti; tutut kappaleet kuulee ihan eri tavalla. Uusista kappaleista erityisesti mieleeni jäivät vauhdikkaat Maailmanpyörän tarakalla ja Maailma rakastaa unohtaa sekä sydämeenkäypä, haikean tunnelmallinen Kalastaja. Vanhemmat kappaleet olivat yhtä aikaa sekä täynnä muistoja että kuitenkin tuoreita. Mystinen olkinainen, yhtäaikaa riemukas ja haikea Lelukaupan häät, räyhäkkä Köyhät, realistisuudessaan raskas mutta silti lempeä Me paetaan taas...

Koskettimet: Tomi Aholainen.
Puhaltimet ja harmonikka: Matti Kallio.

Kalastaja, yöllä on pimeää
tähdet sammuvat ylläsi kipunoi
Kalastaja, älä pelkää mitään
Hyvää matka mä sinulle toivon
Kyllä aallot sua kannattelee
~ Kallio & Salo ~

Lyömäsoittimet: Jarmo Hovi.

Töistä kotiin kun tulin tänään
sen vannon, näin poskellasi kyyneleen
kun pääsi käänsit ja olit vaiti
mä menin röökillle alas pannuhuoneeseen
Ja nyt mä seison täällä ja mietin
oisko parempi etten sanoisi sanaakaan
Tavallaan, tavallaan
paetaan me taas
~ Salo ~

Basso: Ari Laaksonen.
Kielisoittimet: Matti Nurro.

Heikki Salo jutusteli kappaleiden välissä muistoja ja tarinoita. Eräskin tarina kertoi kuopiolaisesta Pollen Potku -baarista. Salo esittelirunoilija Eeva-Liisa Mannerille omistetun Anna September -kappaleen yhteydessä suosikkilainauksensa Mannerilta: "Runo on kaiku joka kuullaan, kun elämä on mykkää".


Varsinaisen konsertin viimeisenä kuultiin Voipallo, jossa Salo teki saman minkä muistan hänen tehneen aina; kohdassa "sä oot made in Taivas beibi..." hän antaa yleisön huutaa itselleen "...sä oot pullo hunajaa".

Lennä. <3

Hyvin maaginen oli encorena kuultu Lapsuuden sankarille. Toisena encorena ja koko keikan päättävänä kappaleena kuultiin Marraskuu. Aiemminkin oli harrastettu yhteislaulua, mutta tässä sitä vedettiin enemmänkin, kaikkien soittajien saapuessa lavan etuosaan kuuntelemaan yleisöä. Yleisö olikin innolla läsnä koko konsertin ajan; kappaleissa taputettiin rytmissä, laulettiin mukana, ja jokaista kappaletta kiitettiin aplodein, vihellyksin ja huudoin. Lopussa aploodeerasimme seisaaltaan - ja tupahan oli aivan täynnä.


Ilta oli lumoava, mieleenpainuva ja tunnetta täynnä. Oikeastaan sanoisin, että minulle tämä oli tähänastisista sunnuntaikonserteista kaikkein elämyksellisin.

Elämä on unta
ja rakkautta varten
Tällaisen juhlan vain kerran kokea saa
~ Salo ~

Illan kattaus.

Kuvat otettu teatterin erityisluvalla.

* * * * * *

Kevään 2019 sunnuntaikonsertit
  • Pate Mustajärvi - teatterin kummitus su 24.3. klo 18
  • Semmarit 31.3. klo 18 
  • Tapiola Big Band feat. Mari Palo - Diiva Svengaa! 7.4. klo 18
  • FORK on Tour 2.0 5.5. klo 18

Konsertit, muut vierailut ja yhteistyöt Jyväskylän kaupunginteatterin sivulla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suruttomat (ensi-ilta)

Hiirenloukku

Evitaa henkiin herättelemässä