Ja voittaja on...

Parisen viikkoa sitten käynnistyi kilpailu, jossa sai ehdottaa aiheita tähän blogiin. Ehdotuksia tuli kaikkiaan yhdeksän, kiitos kaikille ehdottajille!

Pääpalkinnon eli teatteriliput kahdelle voitti anonyymina jätetty ehdotus "Koko henkilökunnan haastatteluja." Onnettarena toimi Hertta-rotta. Numeroin ehdotukset saapumisjärjestyksessä, kirjoitin numerot paperiliuskoille, sekoitin liuskat, laitoin ne matolle numeropuoli alaspäin ja Hertta valitsi omansa. Onnittelemme voittajaa!

Hertta suoritti arvonnan asian vaatimalla harkinnalla ja vakavuudella.
(Muu lauma kannusti kuvan ulkopuolella.)


Lisäpalkinnoilla haluan palkita seuraavat (myöskin anonyymeina saapuneet) ehdotukset:

"Miten vuoden ohjelmisto valitaan?"
Tämä on aihe, joka minuakin on kiinnostanut alusta asti, vaikken siitä vielä juttua ole tehnytkään. Jotain minulle on matkan varrella jo valjennut, mutta kokonaisuudesta hankin vielä lisää faktaa ennenkuin alan siitä kirjoittamaan.

"Katsaus vanhoihin. Mun mielestä olisi hauska nähdä joku pieni koostepostaus vanhoista hiteistä! Mitkä ovat olleet Jyväskylän kaupunginteatterin helmiä tässä kuluvien vuosien varrella?"
Hyvä idea! Yhdenlaisen vanhojen kaivelun jo toteutin (Käsiohjelmien käsittelyä muistoista käsin, löytyy tästä linkistä), mutta siinä katsellaan vain käsiohjelmia, ei oteta kantaa menestykseen.

Teatterilla on voittajien yhteystiedot, ja sieltä otetaan yhteyttä palkintojen perillesaattamiseksi.

Ja sitten kommentteja muihin ehdotuksiin.
"Haluaisin lukea siitä miten lavasteet syntyvät, kuka niistä vastaa ja onko käytössä "vanhoja aarteita" :)"
"Jos pääsisi tutustumaan tuohon lavastemaailmaan, niin itseä kiinnostaisi se aivan todella paljon (: Samoin meikkaus/maskeeraus lavan takana, pukujen teko... ylipäätänsä valmistautuminen teatteriesitykseen."

 Lavasteista, maskeista puvustuksesta, valoista ja kaikesta muusta on tarkoitukseni tehdä juttuja - jos en tällä kaudella ehdi, niin seuraavalla sitten. Kiva kuulla jo ennakkoon että kiinnostaa!

"Kaisa Korhosen haastattelu."
"Kaisa Korhosen ja Pirkko Saision haastattelu."

Kaisa Korhosen tapasin lyhyesti, mutta en ehtinyt tuolloin haastattelemaan, oli täysi läpäritohina menossa. Hänestä ja Pirkko Saisiosta on kirjoitettu muuten paljon Elämänmenon ensi-illan aikaan.

Ja muutamin linkein kommentoin seuraavia. Linkkejä en laita siksi, että ehdotus olisi "käytetty", vaan siksi, että pääsette helpommin lukemaan sen, mitä aiheesta on jo kirjoitettu. :) On mukava kuulla, että nämä kiinnostavat, ja näitäkin aiheita käsittelen varmasti jatkossakin.

"Kierros kulisseihin. Itseäni kiinnostaisi ihan kamalasti (kuvitettu, tottakai!) kierros teatterin niihin osiin, joita eivät katsojat näe. Lavan takaa, pukuhuoneita... Kaikkea!"
Tällaisia juttuja ovat ainakin Jekyll&Hyde - valmistautumista sekä Ensemble tanssii ja soi! Ja lisääkin voi hyvinkin tulla jossain vaiheessa.

"Esityksen harjoitukset. Haluaisin tietää, mitä kaikkea siinä prosessissa tapahtuu, näyttelijöillä kuin myös muulla henkilökunnalla. Ehkä paremminkin että miten esitys syntyy? Erityisesti kiinnostaa tulevat näytelmät Ansa ja Diivat."
Etenkin Nummibodareitten harjoituksia olen seurannut ja raportoinut tiiviisti - kaikki niitä koskevat jutut löytyvät tästä linkistä. Samoin olen päässyt näkemään Ruokahissin harjoituksia (kohtausten hiontaa sekä läpimenoharjoitus, jossa oli myös valokuvaaja Jiri Halttunen hommissa) sekä Elämänmenon harjoitusten aloittelua ja läpimenoharjoituksen. Myös minua kiinnostavat Ansa ja Diivat kovasti!

"Näyttelijöiden haastattelut. Aina on mielenkiintoista lukea näyttelijöiden kommentteja :)"
"Koko henkilökunnan haastatteluja."
"Haluaisin lukea millaisia kommelluksia näytöksissä on tapahtunut ja kuinka niistä selvittiin? Pettikö pokka? Väärät vuorosanat? Väärät lavasteet? Huomasiko yleisö? Jne."
"Kuinka kauan yhtä esitystä varten pitää harjoitella ja kuinka paljon pitää "muokata" itseään rooliin sopivaksi?"
Henkilöjuttuja olen tehnyt jo useampia, ja ne kaikki löytyvät tunnisteella Teatterin töitä ja henkilöitä. Ja näitä tulee varmasti vielä lisääkin. Henkilöjutuissa olen aina kysellyt sattumuksia uran varrelta, ja puhutaan niissä rooliin valmistautumistakin. Mutta nämä ovat hyviä vinkkejä tulevien haastatteluiden osaksi.

Kiitos siis vielä kaikille ehdottajille hyvistä ehdotuksista - ja antoisia lukuhetkiä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)