Tapiola Big Band feat. Mari Palo - Diiva Svengaa!

Tämänkertaisessa sunnuntaikonsertissa otsikolla Diiva svengaa esiintyi Tapiola Big Band, kapellimestarinaan Esko Heikkinen ja solistinaan Mari Palo. Teemana oli lavamusiikki "jazz-silmälasien läpi sovitettuna" kuten Heikkinen asian ilmaisi. Enimmäkseen oopperaa, hieman operettia ja musikaalimusiikkia. Osa kappaleista solistin laulamana, osa instrumentaaleina. Konsertin alussa kapellimestari Heikkinen sanoi, että sovitusten tekeminen on ollut mielenkiintoista mutta välillä on myös hirvittänyt sikäli, että monet teokset ovat niin täydellisiä että uskaltaako niihin koskeakaan.

Kuva: Eveliina Mustonen

Konsertti alkoi Mozartin säveltämän Figaron häät -oopperan alkusoitolla. Alusta asti kävi ilmi, että hyvin on jazz saatu mukaan. Monet soittajat ja kaikki soitinryhmät pääsivät mukavasti esiin sooloissa konsertin mittaan. Kappaleiden välissä kapellimestari Heikkinen ja solisti Palo juttelivat leppoisia välispiikkejä - he esittelivät kappaleita ja kertoilivat mistä niissä lauletaan. Heikkinen myös esitteli sooloa soittaneet muusikot. Taitavuuden lisäksi konsertissa oli humoristisen leppoisa ilmapiiri. Musiikissa tämä tuli ilmi ennen kaikkea Rossinin sävellyksessä Duetto Buffo di Due Gatti, joka on siis kahden kissan duetto; Mari Palo lauloi naukumisosuutensa ja kapellimestari Heikkinen naukui trumpetilla. Tapiola Big Bandin sointi oli muhkeaa, ote menevä ja taimaus tarkkaa työtä. Mari Palo sädehti solistina ilolla ja taidolla.

Illan kattaus.
(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla.)

Omiksi suosikeiksi nousivat ensimmäisen puoliajan kaksi viimeistä kappaletta eli instrumentaalina soitettu Bizetin säveltämä Habanera oopperasta Carmen sekä Yön kuningattaren aaria - jossa Palo lauloi solistina - Mozartin oopperasta Taikahuilu. Aariasta Mari Palo sanoi "saa laulaa mukana, kyllä kaikki tämän tuntevat!" Kyyyyllähän etenkin sen tietyn kohdan olisi tuntenut, mutta kykeneminen on vähän eri asia...!

Encorena oli yllättäen Rauli Badding Somerjoen tunnelmallinen kappale Valot. Yleisö kiitti innokkaasti joka kappaleesta, samoin kuin sooloista kappaleiden aikana. Lopussa aploodeerasimme seisten.

* * * * * *

Seuraava musiikillinen anti Jyväskylän kaupunginteatterissa on Glamour&Glam -tapahtuma lauantaina 27.huhtikuuta; tarjolla on hieno kattaus viihdemusiikkia niin suurella näyttämöllä, lämpiössä kuin pienelläkin näyttämöllä. Itse olen käynyt aikaisemmissakin Glamour&Glam -tapahtumissa (linkki juttuihin), ja pitänyt niistä kovasti!
Glamour & Glam teatterin sivuilla (linkki).

Kevään 2019 viimeinen sunnuntaikonsertti on 5.5. klo 18 esiintyvä FORK on Tour 2.0 (linkki)

Sunnuntaikonsertit jatkuvat myös syksyllä 2019 - lisätietoja tulossa ennen kesää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Hobitti (Turun kaupunginteatteri)

Suruttomat (ensi-ilta)