Tinder - Yllätysmuna (Teatterikone)

Teatterikoneen viiden monologin sarjasta viidentenä kävin katsomassa Tinder - Yllätysmuna -esityksen. Sen on käsikirjoittanut ja esittää Kirsi Sulonen, joka on tehnyt myös musiikin esitykseen. Ohjausapuna on toiminut Annu Sankilampi, dramaturgina ja mentorina Aila Lavaste.

Monologissa 38-vuotias Oona etsii miestä Tinderin avustuksella. Sulonen luo loistavasti paitsi monitahoisen Oonan, myös useita eri mieshahmoja. Sulonen heittäytyy itseään säästelemättä, antaa mennä pidäkkeettä ja täysillä. Hän käyttää niin verbaalista ilmaisuaan, ilmeitään kuin kehoaankin vahvasti. Esitys on monin paikoin villitsevän hauska; esimerkiksi selfien ottamisesta tai miesten Tinder-ohjeista saadaan iloa irti runsain mitoin. Yleisö nauroikin moneen kertaan oikein räminällä. Mukaan mahtuu kuitenkin myös vaikeampia tunteita. Ero ja sinkuksi jääminen ei todellakaan ole pelkästään naurattava asia, ja Sulonen tuo raastavatkin hetket esiin voimakkaasti.

Ajan myötä Oona kuitenkin tutustuu paitsi miehiin, myös siihen tärkeimpään ihmiseen johon tutustua voi; itseensä. Itsetuntemus koostuu pala palalta kokonaisemmaksi - aivan kuten hienosti käytetyt lavasteet näyttämölle. Ja kun koti on valmis, siellä on ihmisen hyvä olla - on se sitten fyysinen koti tai henkinen koti, minuuden löytäminen.

Kiitos Teatterikoneelle tästä 5monologia -sarjasta! Teatterilla myös korona-ajan järjestelyt toimivat hyvin - katsomossa ja tiloissa liikkuessa turvaväleistä on huolehdittu hyvin, yleisömäärä on tilasta johtuen aina hyvin rajallinen, käsidesiä on tarjolla ja maskeja myynnissä. Yleisö myös käyttää maskeja kiitettävän hyvin. Näytöksiä on vielä - menkää ihmiset turvallisesti kokemaan hienoja esityksiä!

Kirsi Sulonen.
Kuva: Marianne Hautsalo

5 monologia Teatterikoneen sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suruttomat (ensi-ilta)

Hiirenloukku

Evitaa henkiin herättelemässä