Rakkaustarinoita (Teatterikone)

Teatterikone esittää yhteistyössä Ad Astran kanssa Villa Ranassa näytelmää Rakkaustarinoita. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Annu Sankilampi.

Esityksen keskuspaikka on Kanervan kukkakauppa, jossa kaupan omistaja Kanerva kohtaa monenlaisia ihmisiä ja kuulee heidän tarinoitaan. Esityksessä liikutaan myös muissa paikoissa, kuten ihmisten kodeissa ja mökillä. Rakkaustarinoihin kuuluu olennaisena osana myös musiikki, jota esittää lauluyhtye.

Jenna Sottinen (makaa penkillä) ja Clara Kinnunen (istuu).
Kuva: Jaakko Manninen

Näytelmän käsikirjoitus on monien ihmisten tarinoiden inspiroima - ehkä siihen liittyy jonkinasteinen hajanaisuus sikäli, että tarinat eivät aivan kunnolla nivoudu kokonaisuudeksi. Toisaalta samojen henkilöhahmojen käyttö eri tarinoissa luo kuitenkin hyviä siteitä.

Peppi Vuotila (vasemmalla) ja Saga Lähtevänoja (oikealla).
Kuva: Jaakko Manninen

Moninaiset tarinat käsittelevät monenlaista rakkautta; perinteistä romanttista rakkautta niin nuorten, aikuisten kuin ikääntyneidenkin kesken, mutta myös vanhempien ja lasten välistä sekä ystävien välistä rakkautta. Myös itsensä rakastaminen - itserakkaus hyvässä mielessä - on paljolti esillä, samoin kuin sekä itsensä että muiden hyväksyminen sellaisena kuin kukin on. Rakkaus myös satuttaa, itkettää, repii sydäntä rinnasta. Näytelmä sekä lämmittää, hymyilyttää että koskettaa.

Edessä Kirsi Sulonen. Takarivissä vasemmalta: Jussi Helminen, Jenna Sottinen, Eeva-Liisa Vihinen, Peppi Vuotila, Saga Lähtevänoja ja Annina Savela.
Kuva: Jaakko Manninen

Näyttelijät tekevät erittäin hyvää työtä, osa yhdessä, osa useammassa roolissa. Myös seuranani ollut äitini ihasteli näyttelijöiden tekemistä, aivan erityisesti Kirsi Sulosen vahvoja roolitöitä.

Laulujen aikana tehdään hienoa sanatonta kerrontaa, hyvinä esimerkkeinä Ystävän laulu sekä Pieni ja hento ote. Koreografina on toiminut Laura Suonperä. Laulut soivat yleensä kauniisti sekä säestettynä että a cappella.

Jussi Helminen ja Annina Savela.
Kuva: Jaakko Manninen

Näytelmän lavastus on muuntuva ja toimiva. Erityisen todentuntuinen on Kanervan kukkakauppa - eikä ihme, sillä sen on somistanut kukkakauppa Ruusupuun Minna. Muuten lavastuksesta ovat vastanneet Annu Sankilampi ja Pauliina Kanninen. Perttu Lähdesmäen valosuunnittelu tekee yhdessä lavastuksen kanssa toimivan visuaalisen ilmeen. Kirsi Sulosen suunnittelema puvustus on realistinen ja tuo osaltaan hyvin esiin roolihahmojen olemusta.

Etualalla Eeva-Liisa Vihinen ja Pekka Kontio. Kuvassa taaempana tanssivat: Aaro Vuotila ja Annina Savela, oikealla Saga Lähtevänoja.
Kuva: Jaakko Manninen

Tämä oli ensimmäinen kerta kun käyn Villa Ranassa, mutta ei varmastikaan viimeinen. Tämä oli kuulema myös ensimmäinen kerta kun katsomo oli viimeistä penkkiä myöten täysi - toivon ja uskon, ettei varmastikaan viimeinen.

Rakkaustarinoita Teatterikoneen sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suruttomat (ensi-ilta)

Hiirenloukku

Evitaa henkiin herättelemässä