Olohuone-klubin Joulu

Eilen 12.12. koettiin Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä Olohuone-klubin Joulu (alaotsikolla Tämä maailma tarvitsee rakkautta). Kyseessä oli joulun, rakkauden ja yhdessäolon hengessä toteutettu reilun tunnin mittainen esitystapahtuma, jonka musiikkipainotteisesta sisällöstä ja toteutuksesta vastasivat Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijät ja muut työntekijät, jotka olivat tehneet illan talkoina palkallisten työtuntien ulkopuolella.

Solistina Elina Saarela, kuorona Siina Mäkikoivu, Hegy Tuusvuori ja Outi Kaltiokumpu. Haitarissa Jussi-Petteri Peräinen, bassossa Paavo Honkimäki, kitarassa Antti Parviainen ja esitystä seuraamassa Asko Vaarala ja Jouni Huhtaniemi (Joulupukki).

Tapahtuma oli hyvin onnistunut ja lämminhenkinen. Jälleen kävi ilmi, miten monipuolisen lahjakasta väkeä teatterilla on töissä. Esiintymässä oli näyttelijöitä ja heidän lisäkseen kaksi Gradian musiikkiteatteriopiskelijaa, kaksi vapaaehtoista muusikkoa, teatterin puvustomestari sekä markkinointipäällikkö. Valoista vastasi Jonna Rautala, äänistä Kosti Emaus. Illan isäntänä - ja pitkälti alkuunpanevana voimana - oli Paavo Honkimäki.

Kitarassa Antti Parviainen. Esitystä seuraamassa esiintyjät Asko Vaarala, Jouni Huhtaniemi (Joulupukki), sohvalla Anna-Maija Oka, Sara Pitkänen, Siina Mäkikoivu, lattialla Outi Kaltiokumpu, penkeillä Hannu Lintukoski ja Miika Laakso.

Illan mittaan yleisölle tarjoiltiin monipuolisesti jouluisia musiikkiesityksiä. Soittamassa olivat Paavo Honkimäki (basso ja koskettimet), Antti Parviainen (kitara), Mikko Rekonen (lyömäsoittimet) sekä Jussi-Petteri Peräinen (haitari). Esiintyminen oli välillä erittäin herkkää ja koskettavaa, kuten Elina Saarelan, Siina Mäkikoivun, Hegy Tuusvuoren ja Outi Kaltiokummun esittämässä Varpunen jouluaamuna -kappaleessa. Hilpeämpää puolta edusti mm. hyvin elämänmakuinen Hegy Tuusvuoren sanoittaman ja Paavo Honkimäen säveltämän ihka uuden joululaulun kantaesitys Hegyn laulamana.

Joulupukki (Jouni Huhtaniemi) runonlausunnassa.

Persoonallisen vakuuttava oli myös Jussi-Petteri Peräisen laulama En etsi valtaa loistoa country-sovituksena, jonka trio Honkimäki-Parviainen-Rekonen oli tehnyt. Koko esiintyjätiimi pääsi ääneen Joulun kaksitoista heilaa -ilakoinnissa Anneli Karppisen johdolla. Aina yhtä värisyttävässä Avaruus (Walking in the Air) -kappaleessa Sara Pitkänen tanssi soolon. Myös monta muuta ihastuttavaa musiikkiesitystä kuultiin. Joulupukki (Jouni Huhtaniemi) lausui perinteisiä elementtejä tuoreella tavalla yhdistelevän runon ja piipahtipa lavalla myös Esa Saarinen (Jukka-Pekka Mikkonen) pitämässä lyhyen luennon.

Esa Saarinen (Jukka-Pekka Mikkonen) luennoi.

Yleisö eli illassa vahvasti mukana. Katsomossa aplodeerattiin, kiljahdeltiin ja tömisteltiin innokkaasti suosionosoituksena sekä taputettiin tahtia - ja vähän jopa uskaltauduttiin laulamaan mukana! Tunnelma oli välitön ja lämminhenkinen paitsi lavalla esiintyjien kesken, koko tilassa kaikkien läsnäolijoiden jakamana.

Solistina Miika Laakso. Bassossa Paavo Honkimäki, rummuissa Mikko Rekonen ja kitarassa Antti Parviainen.

Tilaisuuden lopuksi tarjolla oli glögiä ja piparia, joita nautiskeltiin yhteisesti koko porukan - sekä tapahtuman tekijöiden että katsojien - kesken. Tästä illasta jäi todella hyvä mieli. Toivon hartaasti, että vastaavaa pääsee kokemaan myös jatkossa!

Solistina Markus Virtanen. Taustalla vasemmalta Hegy Tuusvuori ja Elina Saarela, haitarissa Jussi-Petteri Peräinen, koskettimissa Paavo Honkimäki, kitarassa Antti Parviainen ja esitystä seuraamassa Asko Vaarala.

Esityskuvat otettu esityksessä. Poikkeuksellisesti esityksen kuvaaminen ei ollut tuhmaa, koska Joulupukki antoi luvan.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Evita (ensi-illat)

Hiljaista iloa (ensi-ilta)

Älä pukeudu päivälliselle (ensi-ilta)