Vielä kerran kummittelua

Kävin hiljattain vielä kertaalleen katsomassa Phantom - Pariisin oopperan kummitus -musikaalin. Tällä kertaa halusin erityisesti nähdä Johanna Isokosken Christinen roolissa - vaikka tottakai musikaalin kokonaisuus on aina enemmän kuin upeiden osiensa summa. Kyseisessä roolissahan vuorottelevat Johanna Isokoski ja Saara Jokiaho - molemmat ihailtavan taitavia esiintyjiä. Johannan näin viimeksi ennakkonäytöksessä.

Riku Pelo (Erik) ja Johanna Isokoski (Christine).
Kuva: Jiri Halttunen

Johanna on ehtinyt urallaan olla monessa mukana - mm. Suomen Kansallisoopperassa, Åbo Svenska Teaterissa, Vaasan kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä eri orkestereiden solistina. Hän on tietenkin esiintyjänä paljon kokeneempi kuin roolihahmonsa Christine, mutta tavoittaa kuitenkin hyvin vasta uransa ensiaskelia hapuilevan roolihahmonsa sekä tämän kasvun. Johannan kaikkein vahvin laji roolissaan on tietysti laulaminen. Ääni soljuu tarpeen mukaan herkkänä, vahvana, lempeänä... Aina kauniina ja vaivattomana. Tottakai tämä vaatii valtavaa osaamista, sillä juuri silloinhan asiat vaikuttavat vaivattomalta kun ne osaa näin hyvin.

Johanna Isokoski (Christine).
Kuva: Jiri Halttunen

Yhtenä erityisenä hetkenä mieleeni on jäänyt kohtaus, jossa Christine arastelevan alun jälkeen saa näytettyä osaamistaan; kuinka hento ääni kasvaa upeaan kukoistukseensa kuulijoiden ihaillessa - esimerkiksi juuri tässä Johannan äänenkäyttö toimii loistavasti ujosta täyteen tykitykseen. Tämä on kylmien väreiden hetki katsojalle, joka saa täydellä tunteella eläytyä Christinen onnistumiseen.

Johanna Isokoski (Christine).
Kuva: Jiri Halttunen

Kaiken kaikkiaan Phantomin lumo kestää ja kantaa. Musikaalia esitetään 9.5. saakka. Osa esityksistä on jo täyttymässä, mutta lippuja saa vielä hyvin. Tätä ei kannata jättää näkemättä!

Phantom - Pariisin oopperan kummitus Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suruttomat (ensi-ilta)

Hiirenloukku

Evitaa henkiin herättelemässä