Katsojien silmissä Parit

Tämän kevään viimeisen katsojakyselyjutun aiheena on tammikuussa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä kantaesitysensi-iltansa saanut Parit. Näytelmän on käsikirjoittanut Pirjo Hassinen ja ohjannut Sakari Hokkanen. Jakelin kyselyt lauantain 11.3. päivänäytöksen katsojille. Viidestä kyselystä sain vastaukset neljään - lämmin kiitos vastanneille!

Kysyn aina blogissa käytettäväksi nimen tai nimimerkin sekä vapaaehtoisena tietona iän. Tällä kertaa vastaajat ovat Tytti (49), Hannu (63), Mustis (75) sekä Kuopiolainen (50+). Kaikki lainaukset vastauksista ovat suoria.

Miko Helppi (Marko) ja Anneli Karppinen (Leena Grahn).
Kuva: Jiri Halttunen

Mitä vastaajat pitivät esityksestä? Tytti kertoi: "Se eteni sujuvasti, tarjosi ennennäkemätöntä paikallishistoriaa, lavastus oli toimiva ja taidokas, samoin valot." Kuopiolainen totesi: "Keskinkertainen, odotin enemmän." Mustis: "Esitys oli osa kohdista sekava ja poukkoileva." Hannu: "Hienoa että oli tuttuja paikkoja esityksessä."

Oliko esityksessä jotain, mistä vastaajat pitivät aivan erityisesti? Tytti: "Juuri sujuvuudesta, tunnelmasta ja näyttelytyöstä, etenkin 1. näytöksessä." Kuopiolainen ei nimennyt mitään. Mustis kommentoi: "Elina Saarelan osasuorituksesta." Hannu vastasi: "Valo- ja äänisuunnittelu. Tekniikka toimii suunnitellusti."

Anneli Karppinen (Leena Grahn) ja Jukka-Pekka Mikkonen (Olli Grahn).
Kuva: Jiri Halttunen

Haluaisivatko vastaajat kritisoida jotakin? Tytti kommentoi: "Ensimmäinen ja toinen näytös eivät olleet tasapainossa. Ekassa edettiin hitaasti, toisessa harpottiin." Kuopiolainen vastasi: "Pomppiva, vaikea seurata. Hautajaiset vei liikaa aikaa/huomiota." Mustis ja Hannu eivät halunneet kritisoida mitään.

Entä jäikö vastaajille joku roolisuoritus erityisesti mieleen? Tytti vastasi "Hannu Lintukoski oli roolitettu hyvin hänelle sopivin rooleihin. 'Tuuraajat' loistivat!" Samalla linjalla oli Mustis: "Hannu Lintukoski oli hyvin vakuuttava." Kuopiolainen totesi: "Ko. esityksessä useita sairaustapauksia, monta 'tuuraajaa'." Hannu kirjoitti: "Elina Saarelalla oli hyvä roolisuoritus. Jussi-Petteri Peräinen oli myös hyvä."

Elina Saarela (Leena Tuovinen) ja Hannu Lintukoski (Alfred Grahn).
Kuva: Jiri Halttunen

Vastaajista Hannu käy teatterissa kaksi kertaa vuodessa, Mustis 2-3 kertaa vuodessa. Tytti kertoi käyvänsä teatterissa "noin 20 kertaa vuodessa, joskus (aiemmin) useammin, 'ennen koronaa'." Kuopiolainen kertoi käyvänsä teatterissa "noin kaksi kertaa kuukaudessa. (Kuopio, Mikkeli, Savonlinna, Varkaus, Jyväskylä, Iisalmi jne...)" Tällä kertaa Hannu oli teatterissa rakkaansa seurassa, Mustis kahden ystävättären kanssa, Tytti ystävän kera ja kuopiolainen puolisonsa kanssa.

Millaisia näytelmiä vastaajat yleensä valitsevat katsottavakseen ja millä perusteella? Kuopiolainen totesi että "kaikki käy, teatterissa käynti virkistää." Mustis vastasi: "olen aika kaikkiruokainen. Luen arvostelut." Hannu kommentoi: "Elämänmakuiset kappaleet kiinnostavat." Tytti kertoi: "Mitä vain. Yleensä ex tempore kaverin pyynnöstä."

Entä miten vastaajat valitsivat katsottavakseen Parit? Kuopiolainen kommentoi: "Harrastan teatterissa käyntiä / teatterimatkoja. Tämä oli vielä katsomatta." Mustis kertoi: "Ystävät houkutteli mukaan." Hannu totesi: "Suositeltiin." Tytti vastasi: "Ystävä kysyi kaveriksi edellisenä päivänä. Jälleen ex tempore -käynti."

Taina Reponen (Tarja Grahn) ja Jukka-Pekka Mikkonen (Olli Grahn).
Kuva: Jiri Halttunen

Parit on Jyväskylän kaupunginteatterin ohjelmistossa 11.5. saakka. Seuraavat näytökset ovat tämän viikon torstaina ja perjantaina, kumpikin klo 19. Näytelmä Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Evita (ensi-illat)

Hiljaista iloa (ensi-ilta)

Älä pukeudu päivälliselle (ensi-ilta)