Illallinen yhdelle (ensi-ilta)

Tänään ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä sai pienoisnäytelmä Illallinen yhdelle. Vanhaneiti Sophie nauttii illallista, jolla häntä palvelee hovimestari James. Esitys pohjautuu Lauri Wylien käsikirjoittamaan komediaan Dinner for one.

Rooleissa nähdään Anneli Karppinen Sophiena ja Antti Lattu Jamesina. Ja kyllähän tästä voi helposti käyttää sanontaa mestarit areenalla. Kumpikin ottaa roolistaan kaiken ilon irti, heittäytyy tekemään vahvaa karikatyyria. Yleisö purskahteli nauruun useaan otteeseen ja väliaplodejakin kuultiin, erityisesti hovimestari Jamesin suorituksille.

Lavastus ja puvustus toimivat hyvin näyttelijätyön visuaalisena tukena.

Toisto on taiten käytettävä keino huumorissa ja tässä se osuu nappiin. Yleisö osaa jo odottaa tiettyjä asioita, jotka sitten tapahtuvat - tai eivät. Esityksen näin lyhyt kesto, parikymmentä minuuttia, tekee siitä todella tiiviin ja tyylilaji toimii loistavasti. Tosin olisi tätä pidempäänkin katsonut!

Hovimestari James (Antti Lattu) ja Miss Sophie (Anneli Karppinen).
Kuva: Otto Halkola

Vaikka arkiviikolla pimeyden painamana saattaa usein tuntua, ettei iltaisin välttämättä ehdi tai jaksa lähteä kulttuurin pariin, tämä pienisuuri välipala mahtunee monenlaiseen iltaan helposti.

Jos tämän helmen haluaa nähdä, kannattaa kiirehtiä; esityksiä on vain jokunen, nyt jäljellä enää heti huomenna ke 28.10. sekä ke 4.11., kumpanakin päivänä klo 18 ja klo 20. Esityksen yhteydessä on mahdollista nauttia myös buffet-illallinen (ks. lisätiedot teatterin sivulta).

Illallinen yhdelle Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tukkijoella (UIT)

Suruttomat (ensi-ilta)

Tulossa: Rauhaa!