Esirippu aukeaa - syksy 2023

Perjantaina 15. syyskuuta Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä järjestettiin jälleen Esirippu aukeaa -tapahtuma, jossa esiteltiin alkaneen kauden ohjelmistoa. Tilaisuuden avasi teatterinjohtaja Marietta Kunnas ja juonsi markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi.

Jouni Huhtaniemi juontamassa.

Ensimmäisenä esiteltiin 1.9. pienellä näyttämöllä ensi-iltansa saanut näytelmä Keuhkot, jossa näyttelevät Hegy Tuusvuori ja Markus Virtanen. Näyttelijät esittivät katkelman näytelmän alusta ja sen jälkeen Jouni haastatteli heitä. Videolta nähtiin myös ohjaaja Perttu Leinosen terveiset seka näytelmän kaksi lyhyttä teaseria.

Hegy Tuusvuori ja Markus Virtanen Keuhkot-katkelmassa.

Koko viime esitysvuoden yleensä täysiä katsomoita vetänyt, pienellä näyttämöllä esitettävä Tango sateessa oli esittelyvuorossa seuraavana. Siitäkin nähtiin traileri sekä lyhyt katkelma, jonka esittivät näyttelijät Taina Reponen ja Hannu Lintukoski. Jounin haastattelussa yhtenä tehtävänä Tainalla ja Hannulla oli kehua toisiaan - ja kyllä he suitsuttivatkin sekä ihmisenä että työkaverina! Omana puheenvuoronaan Taina halusi myös aivan erityisesti painottaa kiitollisuuttaan omaishoitajia sekä hoitoalan työntekijöitä kohtaan heidän tekemästään tärkeästä työstä. Tango sateessa on ohjelmistossa vielä tämän syyskauden.

Jouni lähestyy Tango sateessa -katkelmaansa lopettelevia Taina Reposta ja Hannu Lintukoskea.

Pienelle näyttämölle palaa marraskuussa kahdeksan esityksen ajaksi komediaklassikko Illallinen yhdelle, jossa nähdään Anneli Karppinen ja Antti Lattu. Annelin esittämä Miss Sophie kävi Jounin haastateltavana ja sen jälkeen näytelmästä nähtiin pieni katkelma.

Anneli Karppinen ja Antti Lattu antamassa näytettä Illallisesta yhdelle.

Seuraavaksi siirryttiin suuren näyttämön ohjelmistoon ja siitä tutustuttiin ensimmäisenä tämän kauden musikaaliin, suurtuotanto Evitaan, joka sai kaksoisensi-iltansa 8. ja 9.9. Evitasta nähtiin videoitu pätkä lehdistötilaisuutta, traileri, Miika Laakson ja Anna-Maija Okan esittämä Chen ja Evitan valssi sekä Miika Jounin haastattelussa. Miika on teatterin uusi kiinnitys ja kertoi viihtyvänsä työyhteisössä erittäin hyvin. Evitaan liittyen tilaisuuden lopussa kuultiin vielä Saara Jokiahon esittämä aina yhtä upea Kyyneleet pois, Argentiina. Kumpaakin musiikkiesitystä säesti pianolla kapellimestari Lasse Hirvi.

Miika Laakso Chenä ja Anna-Mari Oka Evitana.

7. lokakuuta ensi-iltansa suurella näyttämöllä saa farssi Älä pukeudu päivälliselle, jonka ohjaa Jouni Salo. Jouni haastatteli Jounia. Ohjaaja kertoi, miten kaivattu laji farssi on Jyväskylän kaupunginteatterissa ja analysoi nauramista syvemminkin. Hän myös kiitteli sitoutunutta ja innostunutta työryhmää. Farssista nähtiin alkupuolelta pieni pätkä, jossa esiintyivät Asko Vaarala ja Paavo Honkimäki. Lisäksi katsottiin teaseri.

Kummalla on leveämpi hymy: Asko Vaaralalla kuvassa vai Jouni Salolla lavalla?
Asko Vaarala ja Paavo Honkimäki Älä pukeudu päivälliselle -katkelmassa.

Pienellä näyttämöllä nähtävä Masked Company -yhteistyöesitys Näkymätön esittäytyi ohjaaja Suvi Salomaan haastattelun sekä näytelmäkatkelman kautta. Näytelmän ensi-ilta on 5.10. ja siitä on yhteensä kymmenen esitystä, viimeiset marraskuun alkupuolella.

Näkymätön -esityksen ohjaaja Suvi Salomaa Jounin haastattelussa.
Näkymätön-katkelma.

Seuraavaksi esiteltiin tulevat vierailut sekä sunnuntaikonsertit. Myös yleisötyössä on tarjolla monenlaista. Yhdentoista vuoden ajan alueen kakkosluokkalaisille tarjotun teatteriseikkailun sijaan teatterin tulevina remonttivuosina toteutetaan Jukka-Pekka Mikkosen käsikirjoittama ja muutenkin monelta osin työstämä Tarinoiden lähteillä -seikkailu, joka kiertää kouluilla esitettävänä kakkosluokkalaisille.

Syksyn vierailut ja yhteistyöt.
Syksyn sunnuntaikeikat.

Lopuksi kurkattiin vielä kevään ohjelmistoon. Tammikuussa ensi-iltansa saa ohjaaja Anssi Valtosen 25-vuotistaiteilijajuhlanäytelmä Hiljaista iloa. Kyseessä on Valtosen käsikirjoittama ja ohjaama teos, jossa on mukana koko teatterin väki. Maaliskuussa ensi-iltansa saa Kansallisteatterin, Tampereen Teatterin ja Jyväskylän kaupunginteatterin yhteistyöproduktio Eerika Rantasen tähänastinen elämä.

Teatterinjohtaja Marietta Kunnas esittelee Hiljaista iloa -teosta.
Kevään toinen ensi-ilta on Eerika Rantasen tähänastinen elämä.

Suurella näyttämöllä tapahtuneen tilaisuuden jälkeen yleisölämpiössä nautittiin vielä teetä ja kahvia marjapiirakan kera - tämähän kuului lipun hintaan. Lämpiössä tavattavissa oli myös teatterin henkilökuntaa.

Kaikesta teatterin ohjelmistosta, yleisötyöstä ynnä muusta lisätietoa löytyy teatterin sivuilta (linkki).

Tapahtuman viimeisenä esityksenä, sokerina pohjalla Saara Jokiahon Evitana esittämä kappale Kyyneleet pois, Argentiina.

Ps. Vielä muistutus teille, jotka olitte tapahtumassa mukana: pääsylipulla saa talon omiin näytöksiin lippuja kaksi yhden hinnalla - tai yksi puoleen hintaan. Tarjous on voimassa 29.9. saakka. Evitaa tarjous koskee vain syyskuun osalta, muihin talon omiin näytöksiin tarjoushintaisia lippuja voi ostaa koko syksyn ajalle. Rajoitus on kaksi lippua per henkilö per esitys, mutta lippuja voi ostaa vaikka kaikkiin esityksiin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Evita (ensi-illat)

Hiljaista iloa (ensi-ilta)

Älä pukeudu päivälliselle (ensi-ilta)