Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa VI

Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä vieraili sunnuntai-iltana 6.11. Ulla Tapaninen esityksellään Lava-ammuntaa VI. Liki kaksituntisen stand up -tykityksen ovat käsikirjoittaneet Raila Leppäkoski (joka on toiminut myös ohjaajana) sekä Ulla Tapaninen.

Ulla Tapaninen.
Kuva: Mitro Härkönen

Ensimmäiset aplodit Ulla Tapaninen saa saapuessaan lavalle. Hän kiittelee että taputetaan "vaikka en ole vielä edes turpavärkkiäni avannut!"

Tapanisen esiintyminen on ilmiömäisen vaivatonta - ja ilmeikästä. Puhe kulkee jatkuvalla syötöllä, aihe vaihtuu lennosta välillä hyvinkin luovin aasinsilloin; "siitäpä tulikin mieleen..." Käsittelyssä ovat mm. hiilijalanjälki, vihanpurkumantra, virastoasioinnit, terveydenhuolto, Facebook, USA:n presidentit, sydän, Venäjä, taiteen työllistävä vaikutus, hullujen seuraaminen, ystävät, älylaitteet, uuden hellan hankkiminen sekä kauppakeskukset.

Esityksen visuaalinen ilme oli hyvin pelkistetty; tyhjä lava, musta taustakangas, Tapaninen arkissa vaatteissa. Mutta hyvin riittää yksi ihminen täyttämään suuren näyttämön lavan ja katsomon!

Esitys oli siis loppuunmyyty. Täyden tuvan yleisö oli innokkaasti mukana; naurahteli äänekkäästi, antoi reippaita väliaplodeja sekä riemukkaat loppuaplodit kannustushuutojen kera.

Ulla Tapanisen tervehdys teatterin vieraskirjassa: "Heipparallaa! Olipas mukava tulla teitin tiiatterriin. Ensivisiitti minulle. Riemukas yleisö, siispä mukava vejellä ammuntaa."

Tiedot paitsi talon omista esityksistä, myös tulevista vierailuista, yhteistöistä ja keikoista Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilla (linkki).


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suruttomat (ensi-ilta)

Hiirenloukku

Evitaa henkiin herättelemässä